Er is weer een geheel nieuwe speler in e-sigaret-land opgestaan: VaporLinQ. En ondersteund met een reclamecampagne op televisie en radio probeert dit merk de komende tijd een plekje te veroveren tussen al de andere aanbieders van elektronisch roken-producten. Wij bekijken het complete assortiment e-sigaretten en e-liquids waarmee VaporLinQ de beginnende en meer ervaren e-roker voor zich wil winnen.

Nederlands
Wat opvalt aan VaporLinQ (spreek uit Vaporlink) is dat het een volledig Nederlands merk betreft. Want zowel de ‘hardware’, de e-sigaretten, als de liquids, zijn hier ontwikkeld en in Nederlandse laboratoria geproduceerd. De weinig Hollandse naam is het gevolg van de ambitie de producten ook elders in Europa en zelfs daarbuiten te introduceren. Daarbij vormen kwaliteit, innovatie en perfectie de speerpunten.

Review: VaporLinQ Cig-a-LinQ Cartridge
De Cig-a-LinQ Cartridge is helemaal toegesneden op de beginnende e-roker die de overstap wil maken van het roken van tabak naar dampen. Deze e-sigaret lijkt dan ook erg op een traditionele sigaret en werkt eigenlijk ook hetzelfde: gewoon een trekje nemen en je beleeft direct de damp-ervaring. De katoenloze verdamper in de cartridge zorgt voor een hoge damp- en smaakontwikkeling en de cartridge hoeft niet handmatig nagevuld te hoeven worden met e-liquid; is de e-liquid op, dan vervang je simpelweg het gehele mondstuk inclusief de ingebouwde coil en je Cig-a-LinQ is direct weer helemaal klaar voor gebruik.

De Cartridge StartKit, uitgevoerd als een echt sigarettenpakje, kost € 19,95 en is verkrijgbaar in de smaken Famous Red Tobacco 0 mg of Pure Menthol 0 mg. Je vindt in deze kit de volgende onderdelen:
• 1 x een 265 mAh oplaadbare batterij;
• 2 x een 0,85 ml cartridge;
• 1 x een mini-USB-lader.

Losse Cig-a-LinQ Cartridges zijn vervolgens per vijf stuks verpakt te bestellen voor € 18,95. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken Famous Red Tobacco, Pure Menthol, Fresh Green Apple en Neutral Delight (smaakloos) met naar keuze 0, 6, 12 of 18 mg nicotine per ml e-liquid.

Cig-a-LinQ Cartridge; ons oordeel
De VaporLinQ Cig-a-LinQ Cartridge is een standaard A-sigaret look-a-like voor de beginnende damper. Deze e-sigaret werkt vol-automatisch, dus zonder dat je handmatig de batterij hoeft te activeren. De 265 mAh batterij is 8 centimeter lang en de complete VaporLinQ inclusief cartridge meet ruim 13 centimeter en dus fors in vergelijking met andere look-a-likes.

Het mondstuk, de verdamper en liquid-tank in één, is mooi rond en voelt fijn aan tussen de lippen. Een trekje nemen gaat probleemloos en zorgt voor een goede smaak en flinke dampontwikkeling. Erg handig is dat het tankje volledig transparant is. Hierdoor is altijd heel goed te zien hoeveel e-liquid er nog voorradig is. Een minder fraai gezicht is de condens die zich al na een paar trekjes vormt in de cartridge.

Review: VaporLinQ Cig-a-LinQ Taster & Pro
Voor de iets meer ervaren damper biedt VaporLinQ de Cig-a-LinQ Taster. Deze beschikt over de kleinste (0,3 ml) navulbare tank ter wereld die tevens het mondstuk vormt. De startkit (€ 22,95) bevat:

• 1 x een 90 mAh oplaadbare batterij;
• 1 x een mini-tank / atomizer;
• 1 x een USB-lader.

Cig-a-LinQ Pro
De VaporLinQ Cig-a-LinQ Pro is de luxe uitvoering van de Taster waarbij diverse extra items zijn samengebracht in een fraaie giftbox. Het meest opvallend is daarbij het powerstation (PCC-box), een opbergcase waarin je Taster-batterij direct ook wordt opgeladen. Informatie over de resterende capaciteit wordt aangegeven op een klein ledschermpje.

De Pro is leverbaar in wit, zwart en goud en de startkit (€ 54,95) bevat:

• 1 x een 1.100 mAh PCC-case;
• 1 x een 90 mAh oplaadbare Taster batterij;
• 3 x een mini-tank / atomizer;
• 1 x een USB-kabel;
• 1 x een EU-stekker/adapter;
• 1 x een USB-lader.

Cig-a-LinQ Taster & Pro; ons oordeel
Wauw, wat een minuscule e-sigaret is dit! De Taster meet slechts 8,5 centimeter en is daarmee één van de allerkleinste e-sigaretten die we ooit in handen hadden. Zo’n formaat heeft natuurlijk wel z’n weerslag op de grootte en capaciteit van de batterij: 90 mAh. En ook de hoeveelheid liquid die in het tankje past is heel klein: 0,3 ml! Dat betekent vaak bijvullen…

De werking van de Cig-a-LinQ Taster is in orde, al hebben we het idee dat er iets te veel lucht wordt aangezogen bij het nemen van een trekje. Toch is de hoeveelheid damp die wordt geproduceerd zeker voldoende en komt de smaak van de liquid goed tot z’n recht.

De in de Cig a LinQ Pro-startkit meegeleverde oplaadbare PCC-box oogt erg fraai en is voor dagelijks gebruik zeker geen overbodige lux. Je krijgt hiermee immers de beschikking over 1.100 mAh extra batterij-capaciteit en kunt er tevens twee gevulde reservetankjes in opbergen. En dat is als je iets langer zonder opladen en bijvullen van je VaporLinQ Taster wilt kunnen genieten, eigenlijk gewoon onmisbaar.

Review: VaporLinQ Next
De handzame vaporizer Next valt onder de categorie STL (straight to lung) en is met een 1.100 mAh oplaadbare batterij, 2.0 ml liquid-tank, 0,5 sub-ohm coils, regelbare luchttoevoer en een extra luchttoevoer in het mondstuk echt een e-sigaret voor de veeleisende, gevorderde damper. Uiteraard kun je met het simpelweg beperken van de luchttoevoer ook kiezen voor DTM (direct to mouth) vaping.

De Next Startkit (€ 54,95) is leverbaar in de kleuren wit, zwart, roze en roestvrij staal en bevat:

• 1 x VaporLinQ Next;
• 2 x extra coil;
• 1 x een EU-stekker/adapter;
• 1 x een micro-USB-lader.

Vervangende 0,5 ohm coils voor de VaporLinQ Next zijn in een set van vijf te koop voor € 19,95.

VaporLinQ Next; ons oordeel
De VaporLinQ Next doet ons direct denken aan de eGo ONE van Joyetech. En dat is zeker geen minpunt! Het is een fraai vormgegeven en uitstekend werkende sub-ohm e-sigaret voor de gevorderde damper. De 1.100 mAh oplaadbare batterij had wel iets krachtiger gekunt, maar voldoet zeker. Bijvullen van de 2.0 ml liquid-tank gaat redelijk eenvoudig.

De hoeveelheid damp die je met deze kleine krachtpatser kunt produceren is indrukwekkend en cloud chasen is dan ook geen enkel probleem. De extra luchtinlaat in het mondstuk (driptip) is op zich een aardig idee, maar we zouden die toch te allen tijde gesloten houden; geopend zuig je meer lucht aan dan damp wat de ‘rook’-ervaring zeker niet ten goede komt.

Review: VaporLinQ e-liquid
Naast de e-sigaret ‘hardware’ brengt VaporLinQ tevens een complete lijn e-liquids op de markt. Deze Premium e-liquids worden geproduceerd in Nederland en gecertificeerd en getest door een onafhankelijk laboratorium. De samenstelling is op basis van 70% PG (propyleenglycol) en 30% VG (plantaardige glycerine) met smaak-aroma’s. Bij alle smaken heb je de keuze uit nicotinevrij of 6, 12 of 18 mg nicotine per ml vloeistof. Er zijn momenteel 10 VaporLinQ e-liquid smaken beschikbaar:

• Famous Red Tobacco – een op Marlboro geïnspireerde e-liquid met volle premium tabak-smaak;
• Smooth Tobacco – als een ‘light’ sigaret met premium tabak, vanille en kaneel;
• Pure Menthol – de pure frisheid van menthol;
• Tropical Passion – exotische smaak met tropische perzik, kokos en ananas;
• Sweet Heaven – als cola met een vleugje zwarte bessen en kersen;
• Intense Liquor – een krachtige, rijke tabaksmaak met Amaretto en zoete bourbon;
• Classic Candy – ouderwetse dropsmaak met zoethout;
• Fresh Green Apple – fris en fruitig als een groene appel;
• Tasty Fruit Mint – naar pepermunt smakende vruchten als meloen, bessen en guave;
• Neutral Delight – een smaakloze e-liquid, bijvoorbeeld als basis voor je eigen e-liquid-mengsels.

De e-vloeistoffen worden verkocht in flesjes van 10 ml en hebben een verkoopprijs van € 5,95.

Ons oordeel:
Onze review van de VaporLinQ e-liquids vind je in een separaat artikel:
» Review VaporLinQ; premium e-liquid van Hollandse bodem

SlimKopen
Alle producten (e-sigaretten en e-liquids) van VaporLinQ zijn onder andere te koop bij SlimRoken.nl, de webwinkel met alles op het gebied van elektronisch roken. Klik op de banners hieronder voor meer informatie over lopende acties en kortingen.
CONCLUSIE

VaporLinQ zet groot in met een uitgebreide reclamecampagne en de producten die men nu in de markt zet, hebben zeker de potentie een succes te worden. De Cig-a-LinQ Cartridge, de Cig-a-LinQ Taster & Pro en de VaporLinQ Next zijn kwalitatief goede producten die voor redelijke prijzen te koop zijn. Maar men heeft wel te maken met keuzemogelijkheden in e-sigaret-land die al enorm groot zijn en het is dus nog even afwachten of men genoeg dampers weet te overtuigen.

Categorieën E-liquidUitgelicht