LET OP: Onderstaande review is oorspronkelijk geschreven in november 2015. We hebben ‘m nu een beetje opgefrist, maar verder nauwelijks iets aan de tekst veranderd…

Wie op internet wat rondklikt op zoek naar de echte top e-liquids voor je elektronische sigaret, komt al snel terecht bij het Amerikaanse Good Life Vapor. Door velen wordt dit gezien als de makers van misschien wel de beste e-vloeistoffen van dit moment. Wij bestelden en probeerden twee smaken die Good Life Vapor in de webshop te koop aanbiedt; de immens populaire tabakliquids Deadly Sin en El Kamino.

Het moest er natuurlijk gewoon ooit van komen. Want als we de vaak compleet lyrische reacties op deze e-liquids die je online tegenkomt mag geloven, dan ben je geen echte damper voordat je deze een keer hebt geprobeerd. Maar ja, Good Life Vapor is niet goedkoop, in Nederland betaal je € 6,50 voor een flesje met 10 ml. En wat nu als ze zo lekker zijn als iedereen zegt? Dat ik direct verkocht ben en niet meer zonder kan? Dan ben ik de rest van mijn e-rook bestaan een fortuin kwijt. Toch besluiten we het er op te wagen, want alles voor het goede doel; het voorlichten dan de bezoekers van deze website. We gaan er voor!

Exotisch

Good Life staat bekend om z’n fantasievolle en exotische namen van de e-liquids. Wat dacht je bijvoorbeeld van Magic Fairy, Atom Bomb, Baja Breeze, Bangkok Dangerous, Black Fairy, English Bulldog, Circus! Circus! en Zombie Blood. De e liquids zijn in Nederland te koop in flesjes van 10 ml en allemaal verkrijgbaar met een nicotinegehalte van 6, 12 of 18 mg. Je kunt ook kiezen voor een variant zonder nicotine.

Wie een beetje rondwaart in e-vloeistofland merkt dat er twee tabaksmaken van Good Life Vapor favoriet zijn: Deadly Sin en El Kamino. Als ik de commentaren moet geloven zijn dit de koningen onder de e-liquids, de absolute top-of-the-bill als het om e-vloeistof gaat. En dus bestelde ik in Nederland van beide een flesje van 10 ml met 6 mg nicotine per milliliter vloeistof, betaalde daarvoor in totaal € 14,92 (2x € 6,50 plus € 1,92 verzendkosten) en ontving mijn bestelling al de volgende dag keurig in de brievenbus. Ik test de e-liquids vervolgens in twee Kanger Evod BCC clearomizers, beide voorzien van een gloeinieuwe coil, op een Kanger Evod 1000 mAh batterij.

Good Life Vapor Deadly Sin

Good Life Vapor Deadly Sin

Deadly Sin wordt door Good Life zelf aangeprezen als een zoete bakkerij tabaksliquid. Maar eigenlijk, zo zegt men, is de smaak niet te omschrijven. In de reacties van gebruikers die ik online lees, heeft men het over romig, dessert, koekjes, nootachtig en rijk en worden smaken genoemd als butterscotch, vanille, karamel en kaneel.

Rijk en zoet is Deadly Sin in ieder geval. En koekjes en vanille proef ik ook. Maar bovenal is deze e-vloeistof romig. Zo romig, dat het lijkt alsof mijn mond gevuld wordt met slagroom. Helaas ervaar ik ook, vooral achterin mijn keel, een minder lekkere, wat wrange, kaasachtige nasmaak. Wat het precies is kan ik niet goed omschrijven, maar het maakt mijn ervaring met Deadly Sin uiteindelijk toch geen onverdeeld succes.

De PG-VG-verhouding waarmee de e-liquid is geproduceerd van naar ik heb begrepen 50/50 zorgt overigens wel voor een enorme damp-productie.

Good Life Vapor El Kamino

Good Life Vapor El Kamino

Good Life omschrijft El Kamino als een tabaksmaak met op de achtergrond noten en cacao, met hinten van zoet en een milde sigaar. Gebruikers komen met termen als rijk, tabak en gronderig en proeven kruiden, brood en een beetje chocolade.

Ook El Kamino is een rijke e-liquid waarbij er heel veel smaken door elkaar heenvliegen. Ik proef inderdaad zoete, nootachtige, gronderige tinten. Maar er ook een klein zuurtje dat mij het meest doet denken aan rozijnen. En is daar op de achtergrond een vleugje van de smaak van alcohol aanwezig? Al met al weer een erg complex pallet van smaken, dat ik wel kan waarderen, maar waarvan ik toch nog niet de volle 100% overtuigd ben. Ook deze vloeistof van Good Life Vapor zorgt voor een indrukwekkende hoeveelheid dikke damp.

CONCLUSIE

Vooropgesteld: Deadly Sin en El Kamino van Good Life Vapor zijn top-liquids. Niet voor niets zijn er hele volksstammen dampers die zweren bij deze zeer complex smakende vloeistoffen. Zelf vind ik met name El Kamino zeker smakelijk en ik zal mijn tankje ook best nog wel een paar keer vullen met Deadly Sin. Maar of ik ze nogmaals zal bestellen betwijfel ik en in ieder geval zie ik geen van beide eindigen als mijn All-Day-Vape. En eigenlijk ben ik daar wel blij mee. Want € 6,50 per 10 ml is flink aan de prijs. Voorlopig houd ik het voor dagelijks gebruik nog maar even op Gold Ducat van Inawera, waarvoor ik slechts € 1,- per 10 ml betaal.

Categorieën E-liquidReview