LET OP: Onderstaande review is oorspronkelijk geschreven in december 2015. We hebben ‘m nu een beetje opgefrist, maar verder nauwelijks iets aan de tekst veranderd…

Een fantastische tip voor iedereen die voor zijn of haar e-sigaret op zoek is naar een perfect e-liquid voor dagelijks gebruik? Probeer eens de Gold Ducat van Inawera! Wat ons betreft één van de allerlekkerste tabaksmaken die er op dit moment verkrijgbaar is. Deze vloeistof voor je elektronische sigaret is beschikbaar met 0, 6, 12, 18 en 24 mg nicotine per milliliter en is nog eens helemaal niet duur ook!

Dagelijks

Gold Ducat is een heerlijke tabaksmaak voor elektronisch roken met een wat zoete nasmaak waar het voor het merk Inawera allemaal mee is begonnen. En het is echt een e-sigaret liquid die je de hele dag door kan dampen zonder dat het maar een moment begint te vervelen. Een echte aanrader dus! Gold Ducat is onder andere verkrijgbaar op de website Hadivape. Je koop daar 100 ml Gold Ducat in alle nicotine-percentages voor slechts € 16,50 en kunt met nog meer voordeel daar terecht voor verpakkingen van 500 ml!

Gold Ducat van Inawera is samengesteld op basis van een PG/VG verhouding van 62%/26%. De rest van de vloeistof wordt gevormd uit water (10%) en aroma-stoffen (minder dan 2%). VG en PG staat voor:

 • Vegetable Glycerine – De Engelse benaming voor het Nederlandse ‘plantaardige glycerine’. Een organische stof die net als PG zorgt voor vershouden, binding en makkelijke verdamping. VG zorgt voor iets meer damp dan bij het gebruik van propyleenglycol alleen, is iets dikker en beide ingrediënten worden vaak in een bepaalde verhouding gebruikt in e-liquid;
 • Propyleen Glycol – Deze vloeistof helpt het dampmengsel vers te houden binnen in de cartomizer en zorgt voor de binding en makkelijke verdamping van de aroma’s en nicotine. Propyleenglycol is voor consumenten-gebruik goedgekeurd door de Wereld Gezondheids Organisatie. Je komt deze stof ook tegen in ook gebruikt in bijvoorbeeld cake-mix, vanille-extract en frisdrank.

Smaken

Inowera heeft naast de Gold Ducat verschillende andere e-liquid smaken met nicotine-gehaltes naar keuze:

 • Inawera Cherry Tabac
 • Inawera Double Mint
 • Inawera Fortuna strike
 • Inawera Mint
 • Inawera S’Camel
 • Inawera Standard M
 • Inawera Suprice
 • Inawera Tobacco C
 • Inawera US Blend

Meningen

Hieronder tenslotte nog wat meningen van gebruikers over Inawera Gold Ducat die we online tegenkwamen:

“Gold Ducat geprobeerd omdat ik voortdurend op zoek ben naar een goede tabak e-vloeistof. Deze gekocht met hoge nicotine sterkte van 24mg en de smaak is zondermeer bijzonder goed. Het heeft een kleine nasmaak van wat ik als een rozijn of een pruim herken en doet me ook denken aan de vochtige bladeren en geur van pijptabak. Ik zal dit zeker nogmaals kopen en blijven dampen in mijn elektronische sigaret!”

“Een heerlijke zachte, maar volle tabakssmaak met licht zoete tint. Proef ik honing, karamel…? Een volle damp met een goede troath hit. Deze Gold Ducat liquid kan ik de hele dag gebruiken en zal ik zeker vaker bestellen. Een echte aanrader!”

“Gold Ducat is een erg lekkere liquid met veel throat hit. Het is een vrij zoete, zachte en mooi afgeronde smaak. Ik proef er een beetje Black Devil sigaretten in, maar dan wel subtiel op de achtergrond. Het zoete doet me een aan veenbessen denken. Absoluut een aanrader voor je e-sigaret.”

“Een heel mooi smaak die mij doet denken aan de Deense pijptabak Sweet Dublin. Als je een (voormalige) pijproker bent, kan dit zachte, licht zoete mengsel een perfecte vervanger zijn. De smaak is uitgesproken en strekt zich uit in veel verschillende richtingen. Ik heb nog goed geproefd of ik synthetische ondertoon kon ontdekken, maar die zijn echt niet aanwezig.”

“Wat een smaak en throathit, moest gewoon even op het flesje kijken of ik wel echt de 6 mg had. Deze Gold Ducat vind ik erg lekker. Niet te zoete tabaksmaak waar ik duidelijk noot in proef. Bij elke teug meen ik een ander nootje te proeven, waarbij voor mij de hazelnoot vooral naar voren komt. Een aanrader voor elektronisch roken!!!”

“Wow, deze is mij toegestuurd als een geschenk. Fantastische Vape die ik meer en meer ga gebruiken. Ik probeer veel tabaksmaken, maar gaat altijd direct terug naar Gold Ducat als mijn alle dag e-sigaret smaak!”

“De Gold Ducat liquid is vrijwel reukloos als je het flesje opendraait en is wat stroperig in mijn protank. En de smaak… wow! Ik damp ‘m nu een volle week en heb er nog steeds geen genoeg van. Een zachte smaak met wat karamel en een heerlijke throathit. De recensies hadden gelijk: een ADV voor mij…”

CONCLUSIE

Gold Ducat van Inawera is een heerlijke tabak e-liquid waar ik nu na maanden dagelijks dampen nog op geen enkele manier genoeg van heb. En deze e-vloeistof is ook nog eens ongeloofelijk goedkoop; omgerekend betaal ik precies € 1,- per 10 ml. Hoezo is dampen goedkoop!

Categorieën E-liquidReview