In verband met het uitstalverbod zijn de afbeeldingen uit dit artikel verwijderd.
LET OP: Onderstaande review is oorspronkelijk geschreven in 2014. We hebben ‘m nu een beetje opgefrist, maar verder nauwelijks iets aan de tekst veranderd…

Vorige maand publiceerden wij al een kennismakingsartikel over Miller Juice. En nu is het, zoals daarin al aangekondigd, tijd voor een heuse test van de verschillende smaken in het assortiment van dit nieuwe premium merk e-liquids van Hollandse bodem voor je e-sigaret. Millers was zo vriendelijk de redactie tien varianten van hun e-liquid ter test toe te sturen; drie uit de Goldline en zeven uit de Silverline.

Aan de slag dus…

Nog even resumerend: Millers Juice is een nog zeer nieuw merk vloeistof voor je e-sigaret dat begin augustus 2014 in de markt is gezet. Bij het ontwikkelen en produceren van de e-liquids maakt men uitsluitend gebruik van ingrediënten uit ons eigen land en de producten worden gefabriceerd in een eigen ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerde fabriek. Daar wordt iedere batch voor deze richting consument gaat, ook nog gecontroleerd door het laboratorium. Dit alles moet zorgen voor een 100% van Nederlandse bodem afkomstige liquid van de hoogste kwaliteit.

 

Millers Juice Goldline

Millers heeft twee productlijnen (inmiddels vier – RED) waarvan de Goldline de premium e-liquids bevat. Deze is naar keuze verkrijgbaar in twee varianten: één op basis van ongeveer 50% Propyleenglycol (PG) en 50% Vegetable Glycerine (VG) en één die is samengesteld op basis van bijna 100% VG.

Deze e-vloeistoffen zijn verkrijgbaar met de nicotine-gehaltes Zero (0 mg, nicotinevrij), Low (6 mg), Medium (12 mg) en High (18 mg). De Millers Goldline e-liquid wordt verkocht in flesjes met 10 milliliter en is flink aan de prijs: je betaalt net geen € 6,- per flesje.

Op het moment dat we deze review schrijven kun je in de Millers Goldline kiezen uit 14 verschillende smaken e-liquids, alle met fantasievolle namen. Er zijn zes tabaksmaken (Best Bam Buddhapest, El Tabaco Fuego, Thousand & One Nights, Three Strikes Out, The Apple of Eden en Urban Bourbon Tobacco) en nog eens acht overige smaken (Caribbean Rum Sauce, Cherry me Up, Have Anise Day, Lazy Latte Afternoon, Orange Brandy Bastard, Peachy Coconut Dream, Sha-la-lemon en Shamrock’s Whiskey Cream).

Wij ontvingen van Millers Juice drie Goldline-flesjes met elk 6 mg nicotine en een PG/VG-verhouding van 50/50. Onze testervaringen:

  • Urban Bourbon Tobacco – Een liquid die is samengesteld uit drie verschillende tabakssoorten waarvan de bladeren tot 5 jaar gedroogd zijn. Millers omschrijft deze liquid zelf als “Een sterke en gebalanceerde echte tabaksliquid met een lichte bourbon smaak. Echt een mond vol met smaak”. En daar kan ik mij helemaal in vinden. Wat een mooie, complexe tabaksmaak! Achterin de keel proef ik een klein zoetje van honing met het ietwat houtachtige randje van de bourbon. Erg lekker en de e-liquid staat tevens garant voor flinke wolken damp.
  • Three Strikes Out – Een echte tabaksmaak met een goede throathit en flinke dampproductie. Over deze e-vloeistof is op de Millers website te lezen: “Three Strikes Out is, zeker voor de beginnende damper, een perfecte smaak om de overstap van roken naar dampen te maken.” En hier heeft men het wederom bij het rechte eind, want ook over deze liquid kan ik alleen maar enthousiast zijn. Is wat rokeriger en kruidiger dan de Urban Bourbon en neigt wat naar een lichte sigaar met een klein zoetje en tinten van hout. Heerlijk!
  • Have Anise Day – Heel iets anders dan de twee voorgaande smaken, echt iets waar je van moet houden. Bij Millers zelf schrijft men: “Is het drop, is het anijs, is het Ouzo of is het Sambuca?” Ja, goede vraag! Voor mij komt het het dichtst in de buurt van de smaak van Ouzo, de Griekse alcoholische anijsdrank, met mooie volle drop-accenten. Niet voor iedere dag, maar wel een bijzonder smakelijk tussendoortje.

 

Millers Juice Silverline

De tweede e-liquidlijn voor je e-sigaret van Millers is de Silverline. Ook deze is 100% Nederlands, maar een 10 ml flesje kost slechts € 2,95 en is daarmee dus wat vriendelijker geprijst dan de Goldline. De Silverline is samengesteld op basis van 65% PG, 30% VG waaraan 5% PG-smaakstoffen is toegevoegd. Ook hierbij kun je qua nicotine kiezen voor Zero (0 mg), Low (6 mg), Medium (12 mg) en High (18 mg).

Je hebt binnen de Silverline de keuze uit 35 smaken: 11 tabaksmaken (Desert, RY4, Shag, Sigaar, Tabak, Tobacco-nr-1, Turkish-Blend, UK Menthol, UK Regular, USA Menthol en USA Regular), 12 fruitsmaken (Aardbei, Ananas, Appel, Banaan, Framboos, Fruitmix, Groene-Appel, Kersen, Kokos, Limonade, Red-Candy en Watermeloen) en 12 overige smaken (Cappuccino, Caramel, Chocolade, Cola, Cola-Kers, Drop, Energy, Koffie, Menthol, Mint, Pepermunt en Vanille).

Wij ontvingen van Millers Juice zeven verschillende Silverline-flesjes, elk met 6 mg nicotine. Onze testervaringen lees je hieronder:

  • Shag – Een e-vloeistof speciaal voor de shag-rokers. Op de Millers-website is te lezen: “Deze liquid zal je helpen de shag-builen links te laten liggen en over te stappen op het dampen.” Nou, dat is bij mij niet meer nodig; ik damp al meer dan een jaar. En ik weet inmiddels ook dat je een echte shagsmaak nooit 100% in e-liquids zult terugvinden. Als ex-DRUM-roker kan ik deze smaak echter toch wel waarderen. De liquid heeft een heel klein zoetje, is licht en niet erg uitgesproken met een mooie dampproductie.
  • Tobacco-nr-1 – Volgens Millers “Eén van de beste tabaksmaken die beschikbaar is, vandaar no. 1!” Of dat zo is laten we maar even in het midden, maar deze is zeker smakelijk. Een stuk kruidiger dan de Shag hierboven met in de achtergrond een vleugje sigaar. Al met al een echt lekkere, krachtige en pure tabaksmaak met zeer goede damp en throat-hit.
  • Menthol – “Een lekkere pittige verfrissing die zorgt voor een fris gevoel in de mond.” En daarmee zegt men niets te veel bij Millers. Zelf ben ik niet zo’n fan van Menthol-smaken, maar dit is in z’n soort gewoon een prima liquid zonder enige vervelende bijsmaak. Zorgt voor veel ‘kou’ in de mond en achter in de keel en schijnt ook een prima remedie tegen een zogenoemde ‘flavour block’.
  • Cola-Kers – Millers omschrijft deze als “De perfecte balans van kersen en cola als in de oorspronkelijke cherry cola.” Dat zal best, maar de kers proef in helaas echt niet en de cola slechts ver op de achtergrond. Een e-liquid voor de liefhebber wellicht, maar niet aan mij besteed.
  • Red-Candy – Millers schrijft: “Deze smaak tovert een glimlach op je gezicht en zul je gegarandeerd herkennen!” In ieder geval een echt snoep-liquid. Heeft een licht zuurtje en doet denken aan Bubblicious aardbei-kauwgom. Net als de Cola-Kers niet echt mijn ding, maar zeker niet vies en voor de zoetekauwen onder de dampers misschien een ontdekking.
  • Limonade – Op de Millers-website: “Geniet van een lekker glas verfrissende limonade op een warme zomerdag met deze liquid.” Voor deze liquid moet je wel van zoet houden. Ik proef een limonade-achtige smaak met limoen/citroen en achter in de keel een klein bittertje. Helemaal niet slecht, maar voor mij persoonlijk geen blijvertje.
  • Drop – Over oer-Hollands gesproken! Millers windt er bij deze e-liquid geen doekjes om: “Met recht de beste drop smaak op de Nederlandse markt.” Of dat zo is kan ik bij gebrek aan vergelijkingsmateriaal niet goed beoordelen, maar naar drop smaakt het in ieder geval. En hoe! Je proeft zoet, je proeft zout en in de keel komt daar nog een tint van salmiak bij. Alles bij elkaar een echte, volle drop-beleving die in Nederland, het dropland bij uitstek, zeker zal worden gewaardeerd.

CONCLUSIE

Ik weet het heus wel: over smaak valt niet te twisten. Maar ik weet bijna zeker dat heel veel dampers de e-liquids van Millers Juice zullen kunnen waarderen. Bij dit 100% Nederlandse product is namelijk vrijwel iedere smaak een schot in de roos. Oh zeker, smaken als Cola-Kers, Red-Candy en Limonade zijn aan mij persoonlijk gewoon niet echt besteed, maar daar staat tegenover dat vooral de tabaksmaken werkelijk van topkwaliteit zijn. Wat opvalt, zowel in de Gold- als de Silverline, is de pure, intense en totaal niet chemische smaak en het uitstekende dampvolume bij alle liquids die we hebben getest.

De e-vloeistoffen in de Millers Juice Goldline zijn behoorlijk aan de prijs. Zeker als er één je All-Day-Vape zou worden, is € 5,95 voor 10 ml e-liquid toch een forse aanslag op je portemonnee. En dat is erg jammer, want de smaken die ik in het kader van deze review heb geproefd zijn in één woord geweldig. Misschien kun je voor je dagelijkse behoefte dan beter kiezen voor de Silverline. Ook daarbinnen vind je uitstekende e-liquids, die met € 2,95 per 10 ml toch een stuk vriendelijker geprijsd zijn. En dan voor erbij natuurlijk nog een paar toppers uit de Goldline… 😉

Update 2020:
Bekijk HIER alle smaken van Millers Juice!

Categorieën E-liquidProducten

0 Comments

Geef een antwoord

Avatar placeholder