Nieuws dat wij deze maand vonden in de wereld van elektronisch roken, de elektrische sigaret en e-liquids. Met deze maand nieuws over SmokeStik en de e-sigaret in het Engelse zorgverzekering-basispakket.

Dit artikel wordt gedurende de maand bijgewerkt. Laatste update: dinsdag 2 november 2021.

SmokeStik ‘Look-a-Likes’

Het van oorsprong Canadese SmokeStik brengt al sinds 2014 een bijzondere e-sigaret op de Nederlandse markt. Het betreft een zogenoemde ‘Look-a-Like’ e-sigaret die qua vorm erg lijkt op gewone filtersigaretten en bestaat uit een oplaadbare batterij die op een ‘filter’ (een cartomizers / cartridges met e-liquid) wordt geschroefd. De SmokeStik-navullingen (naar keuze in zwart of bruin) zijn beschikbaar met een tabak- of menthol-smaak en nicotine-gehaltes van 0 tot 18 mg nicotine. SmokeStik zelf geeft aan dat iedere, NIET navulbare cartridges bij gemiddeld gebruik goed zouden zijn voor ongeveer 300 pufjes.

Lees ook: SmokeStik; uit Canada »
SmokeStik Startset »
SmokeStik cartomizers / cartridges »

E-sigaret in Engelse basispakket

Sinds eind oktober is in Engeland de e-sigaret opgenomen in het basispakket van de National Health Service, de nationale zorgverzekering aldaar. Men wil zo de elektrische sigaret de strijd aan laten gaan met de normale tabaksigaret en op die manier proberen rokers van hun verslaving af te helpen.

Voorzitter van de brancheorganisatie Elektronische Sigaretten Bond Nederland Emil ’t Hart is vanzelfsprekend zeer verheugd met het nieuws uit Engeland. In Nederland wordt er alles aan gedaan het gebruik van de e-sigaret te ontmoedigen en de Nederlandse regering en het RIVM zouden het liefst voor een algeheel verbod gaan. ’t Hart: “Roken is natuurlijk nooit goed; ook niet met een e-sigaret. Maar een land zet deze stap niet zomaar. De National Health Service in Engeland heeft meer onderzoek gedaan dan Nederland en op basis daarvan komt de Engelse staatssecretaris van Volksgezondheid Sajid Javid nu met deze maatregel.” Hij hoopt dan ook vurig dat de Nederlandse overheid iets opsteekt van de Engelsen en onder andere overweegt het voorgenomen smaakjesverbod (per 1 juli 2022) terug te draaien.

Lees ook: Wat is het smaakjesverbod? »

Categorieën Ontwikkelingen

0 Comments

Geef een antwoord

Avatar placeholder