De dampers van Nederland pikken het niet langer. Nieuwe wetgeving voor elektronisch roken waarvan het de bedoeling is dat deze in 2016 binnen de Europese Unie wordt ingevoerd, brengt de toekomst van de e-sigaret ernstig in gevaar. Daarom organiseert het Damperscollectief op vrijdag 29 mei, tegelijk met demonstraties in vele andere Europese steden, in Utrecht een protestbijeenkomst tegen de voorgenomen regels.

Terug in de tijd
Als het aan de EU ligt, wordt de tijd in de damp-wereld flink teruggezet. De in te voeren Europese regelgeving (TPD2 – Tobacco Products Directive) bevat namelijk regels waardoor alle apparaten van de 2e en 3e generatie straks verboden zijn en men eigenlijk nog slechts gebruik mag maken van niet-navulbare A-sigaret look-a-likes. Nou is er natuurlijk niets mis met dat soort elektronische sigaretten, maar deze zijn lang niet voor iedereen afdoende en een vrije keuze bij de manier van dampen is natuurlijk zeer gewenst en een belangrijke voorwaarden voor het succesvol overstappen van A-roken naar E-roken. Alleen op die manier kan elektronisch ‘roken’ nog meer tabaksrokers van hun ongezonde gewoonte afhelpen en op die manier enorm veel levens redden.

En wat te denken van al die mensen die al dampen en door de nieuwe regels wellicht weer zullen terugvallen op het roken van tabak met alle negatieve gezondheid-gevolgen van dien? Het kan toch nooit de bedoeling zijn van de Europese regelmakers dat het zeer risicovolle echte roken wordt gestimuleerd door een veel gezonder alternatief op deze manier te ontmoedigen!

Kom ook!
Zie je ook het gevaar van de nieuwe regels en wil je je stem laten horen? Zorg dan dat je op vrijdag 29 mei op het Domplein in Utrecht bent waar de demonstratie zal starten en eindigen. De aanvangstijd is 13:00 uur. Meer informatie over de (nog in ontwikkeling zijnde) plannen voor die dag, het vervoer naar Utrecht en details over de EU-regels vind je op de speciale Protest-website.

Categorieën Regelgeving