LET OP: Onderstaande review is oorspronkelijk geschreven in maart 2014. We hebben ‘m nu een beetje opgefrist, maar verder niets aan de tekst veranderd…

Overigens is per 1 januari 2016 de e-sigaret van Green Smoke (helaas) niet meer leverbaar in Europa…

GreenSmokeBegin september 2013 neem ik een radicaal besluit: ik ga stoppen met roken. Niet alleen vanwege mijn gezondheid, maar zeker ook omdat ik per maand zo veel geld kwijt ben aan mijn vertrouwde, maar steeds duurder wordende pakjes DRUM. Dit besluit nemen is één, maar van alleen al het idee om dan voortaan zonder nicotine door het leven te moeten, breekt mij het klamme zweet uit!

Dan word ik via via gewezen op een mogelijk veel gezonder en fors goedkoper alternatief voor a-roken: e-roken, elektronisch roken dus met een e-sigaret! En na wat zoeken en reviews lezen op internet komt al snel één merk duidelijk bovendrijven: Green Smoke, een Amerikaanse producent van elektronische sigaretten. Ik besluit het er op te wagen en bestel op donderdag 5 september de zogenoemde starterskit Pro van Green Smoke op de website GreenSmoke.nl. Met een coupon code die ik ook online vind, kan ik die met 10% korting bestellen voor € 83,26. Ja, het gaat er dan nu echt van komen; ik word een e-roker!

Review!

Op dinsdag 10 september is het zo ver. Vandaag wordt mijn eerste dag dat ik daadwerkelijk aan het elektronisch roken zal slaan. Pakketdienst DHL levert mijn Green Smoke bestelling, die verstuurd is vanuit Budapest, namelijk rond het middaguur aan de deur af. Snel uitpakken natuurlijk, de inhoud van de Pro Kit inventariseren en starten met m’n test!

Op het eerste gezicht bevat de Pro Kit alles om direct goed met de e-sigaret aan de slag te gaan. Zo levert Green Smoke de set met twee oplaadbare batterijen, één korte van 160mAh en één lange (270mAh). Ik heb er tijdens mijn bestelling voor gekozen beide te laten uitvoeren met een groene led aan de bovenkant. Je kunt overigens ook kiezen voor een rode, maar dan lijkt de e-sigaret wel opeens een stuk meer op een gewone sigaret, wat tot meer verwarring kan leiden. De batterijen kunnen worden opgeladen met de meegeleverde USB-oplader – waar een batterij kan worden opgeschroefd – in combinatie met de 220-230V muuroplader die zich ook in de doos bevindt. Ook aanwezig zijn een pakje FlavorMax cartomizers (daarover later meer), een Green Smoke gebruiksaanwijzing en een lidmaatschapskaart.

Pro is meer

De tot dusver opgesomde onderdelen zijn identiek aan die in een Green Smoke Starterkit (€ 59,95). Voor de Pro kit zijn daar nog handige zaken als een USB-sigaret, een auto-oplader, een e-sigaret opbergdoosje en een tweede pakje cartomizers aan toegevoegd. Deze wat uitgebreidere kit bevat dus precies alle zaken zoals je die hierboven in het plaatje ziet.

Natuurlijk kan ik geen moment wachten om mijn eerste hijs van de e-sigaret te nemen. Green Smoke raadt aan om nieuwe batterijen voor een langere levensduur bij het eerste gebruik eerst helemaal goed op te laden, maar ik ga daar nu echt niet op wachten. Dus direct een Red Label 2.4% cartomizer uit de verpakking en op één van de batterijen geschroefd. En…

Ik ben meteen onder de indruk van deze elektronische sigaret! Wel iets langer en harder trekken dan aan een gewone sigaret, maar het valt mij reuze mee. Je voelt een heuse throat hit in de keel en de hoeveel rook die je vervolgens uitblaast is echt indrukwekkend. En de smaak? Nee, geen echte sigaret of shag smaak, maar met een wat zoetige toon wel erg lekker. En na ongeveer een half uur dampen weet ik het al: dit gaat gewoon lukken; ik ga stoppen met roken met behulp van Green Smoke!

GreenSmoke

Smaken

Zoals aangegeven worden in de Pro Kit twee pakjes cartomizers voor je e-sigaret meegeleverd. En in elk pakje bevinden zich vijf zogenoemde FlavorMax cartomizers. Deze zijn voor optimale versheid altijd drievoudig gezegeld. Daardoor zouden de Green Smoke cartomizers tot zo’n 18 maanden na aanschaf goed moeten blijven.

De cartomizers voor de Green Smoke elektronische sigaret zijn verkrijgbaar in acht smaken: drie traditionele tabak smaken (Absolute Tobacco, Tobacco Gold en Red Label Tobacco) en vijf niet-tabak smaken: menthol (Menthol Ice), mokka (Mocha Mist), vanille (Vanilla Dreams), chocolade (Smooth Chocolate) en kruidnagel (Mountain Clove).

Update 10 december 2013:

Ik ben er al na een paar dagen groen e-roken achter, dat ik persoonlijk niet zo gek ben op de niet-tabak-smaken. Met afstand gebruik ik Red Label het meest, maar af en toe een Gold of Absolute vind ik ook erg prettig, gewoon voor de afwisseling. Heel plezierig daarbij is de mogelijkheid de nicotine langzaam af te bouwen. Mijn eerste en tweede bestelling bij GreenSmoke.nl betroffen nog uitsluitend 2.4% cartomizers, maar sinds de derde damp ik nu probleemloos 1.8% nicotine. En bij mijn volgende bestelling die een dezer dagen moet plaatsvinden ga ik met een gerust hart voor de 1,2%!

Update 10 maart 2014:

Inmiddels ben ik nu een half jaar aan de Green Smoke elektronische sigaret. En al die tijd heb ik nog geen tabakssigaret aangeraakt! Sterker nog: in de afgelopen maanden ben ik alleen maar nog gezonder gaan e-roken; inmiddels bestel ik alleen nog maar cartomizers met 0,6% nicotine! En het moment dat ik over zal gaan op de nicotine-vrije navullingen komt nu echt snel naderbij. Dan ben ik dus niet alleen van de teer, koolmonoxide, alle andere giftige stoffen, stinkende rook, as, peuken en het brandgevaar af, maar tevens van de toch ook nog behoorlijk schadelijke nicotine. En dat zonder een centje pijn! Hoezo een succesverhaal…!

Reactie

Tenslotte wil ik jullie een reactie die ik op mijn review van Filip ontving niet onthouden. Dan hoor je het ook nog eens van een ander 😉

“Super, ik heb dezelfde ervaringen. Ook ondertussen 3 maanden geen analoge sigaret aangeraakt. Alhoewel ik reeds meer dan 30 jaar een verstokte Bastos-roker was. Op het internet was ik gaan opzoeken wat de beste elektronische sigaret was en al snel kwam ik bij Green Smoke terecht. Van zodra de bestelling binnen was wist ik zeker dat ik geen gewone kankerverwekkende tabak meer nodig had. Ik ben veel gaan opzoeken op het internet over de voor-en nadelen, de pro’s en de contra’s. Al snel bleek dat er eigenlijk geen contra’s zijn. Zelfs de nicotine is niet kankerverwekkend. Hoogstens verslavend…

Omdat ik niet kon geloven dat ik van de eerste keer het goede merk gevonden had, bestelde ik ook andere merken als V2 cigs, White Cloud en Halo cigs. Maar mijn eerste liefde, Green Smoke, bleek steeds veruit het beste. Op alle vlakken scoorde Green Smoke het beste: kwaliteit, damp, klantvriendelijkheid , smaken… 😉 V2 cigs is flauw van smaak en dampvolume. Ik heb het gevoel veel lucht op te zuigen en de smaken bevallen me niet. Kortom niet mijn ding, ondanks de vele lovende woorden over dit merk. Ook White Cloud komt nog niet aan de enkels van Green Smoke. De White Cloud-smaken hebben alle dezelfde medicamenteuze nasmaken. Hetzelfde geldt voor het e-sigaret-merk Halo Cigs. Green Smoke als eerste producent van de elektronische sigaret is steeds veruit de numero uno!!!

Mijn enthousiasme werkt blijkbaar erg aanstekelijk, want vele vrienden hebben ondertussen ook de Green Smoke producten aangeschaft en zijn op dezelfde manier als ik begeesterd door het geheel wat Green Smoke is. Ik heb alle blogs, reviews, reacties, you tube filmpjes al ettelijke keren bekeken en nog nooit ben ik enige negatieve reacties tegengekomen.

THANKS GREEN SMOKE FOR THE NEW WAY OF LIVING !!!”

CONCLUSIE

Sinds het binnenkomen van mijn eerste Green Smoke bestelling zijn er op het moment dat ik deze review definitief afrond inmiddels 6 maanden verstreken. En… ik heb in die tijd niet één trekje van een gewone sigaret genomen; geen enkele behoefte aan, geen moment zelfs maar de neiging toe gehad. Het laatste, nog bijna volle pakje van mijn ooit zo geliefde DRUM ligt nog altijd onaangeraakt op de plank boven mijn bureau. En af en toe kijk ik daar naar. Een herinnering aan het verleden, een ver verleden. Een verleden ook waar ik nooit meer naar terug zal gaan. Want dat is nu zeker, dankzij Green Smoke ben ik definitief gestopt met roken. Ik damp…!

Per 1 januari 2016 is de elektronische sigaret van Green Smoke helaas niet meer leverbaar in Europa…

Categorieën Review