E-sigaret fabrikant Joyetech was er vroeg bij in het nieuwe jaar met de introductie van nieuwe producten. Terwijl de kruitdampen van het vuurwerk nog maar nauwelijks waren opgetrokken, kwam men al op de proppen met nieuws over de jongste telg in de familie: de eGo ONE, volgens Joyetech dé e-sigaret voor iedereen. Wij ontvingen van Slimroken.nl een test-exemplaar voor een uitgebreide review…

De eGo ONE is voor rond de € 55,- te koop als complete startkit en Joyetech richt zich met dit nieuwe product op zowel de beginnende als de gevorderde e-roker. Als set wordt deze e-sigaret geleverd in een verpakking met:

1 x Joyetech eGo One batterij (1.100 mAh);
1 x Joyetech eGo One clearomizer (1,8 ml);
2 x Joyetech eGo One coil (zowel 0,5 Ohm als 1,0 Ohm);
2 x Joyetech eGo One mondstuk (driptip, zowel metaal als glas);
1 x Joyetech USB-oplaadkabel + 220v muur-adapter.

Naast de normale set met de inhoud zoals hierboven, heeft Joyetech tevens een XL-uitvoering beschikbaar met 2.200 mAh batterij en een tank waarin je 2,5 ml e-liquid kwijt kan. Deze is in verband met de aangescherpte Warenwet die per 1 februari in Nederland van kracht werd, in ons land echter niet zo maar meer te koop.

Klein!
Eenmaal uit de verpakking, blijkt direct hoe klein deze ONE is. De complete e-sigaret meet van kop tot staart slechts 105 mm, heeft een diameter van 19 mm en weegt – tot de rand toe gevuld met e-liquid – nauwelijks 80 gram. En dan hebben we het dus over de volledig gebruiksklare eGo inclusief batterij (1 in illustratie hiernaast), base + coil (2), tank (3) en driptip/mondstuk (4). Voorwaar een klein duimpje dus, met alle voordelen van dien…

Joyetech presenteert deze eGo als ‘The ONE device for everyONE’, dé e-sigaret dus waar iedereen mee uit de voeten moet kunnen. Belangrijk voor die claim is dat er twee verschillende coils beschikbaar zijn voor twee verschillende e-rokers; de long-inhalers en de mond-inhalers. De eerste groep, die damp rechtstreeks de longen inzuigt, maakt het best gebruik van de 0,5 sub-Ohm coil met een vrije luchtopening van 3,5 mm voor het benodigde inhaleren met weinig weerstand. En voor de tweede groep, die damp eerst in de mond en dan pas de longen inzuigt, is er de 1,0 Ohm coil met een luchtopening van 1,8 mm met duidelijk meer weerstand. De luchttoevoer is overigens ook nog eens verder perfect op je wensen af te stemmen met een Airflow-draaischijfje in de coilbase.

Beide coils voldoen prima en brengen precies wat je er van mag verwachten. De 1,0 Ohm ‘mond’-coil geeft voldoende weerstand en een mooie, dikke dampproductie. Echt spectaculair wordt het echter pas met de 0,5 sub-Ohm ‘long’-coil. De lage coil-weerstand en bijna volledige vrije luchttoevoer zorgen voor enorme wolken damp waarbij de term ‘Cloudchasing’ zeer toepasselijk is. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het mond-inhaleren vanwege de toch betere smaak, maar zo nu en dan de omgeving even volledig in de mist zetten, is natuurlijk best wel heel erg leuk.

Prakijk
Deze Joyetech eGo ONE is in de praktijk sowieso een prima e-sigaret die is gemaakt van fraaie en degelijke materialen. Met name het kleine formaat en geringe gewicht zorgen er voor dat het apparaat zeer fijn in gebruik is; hij ligt bijzonder prettig in de hand en past in iedere broekzak waarbij je er maar nauwelijks iets van merkt. En dat terwijl we toch met een heel behoorlijke 1.100 mAh batterij voor flink wat uurtje dampplezier te maken hebben. Een batterij overigens die is op te laden via een mini-USB-opening onderaan de zijkant van de behuizing. Hierdoor is het mogelijk de ONE rechtop neer te zetten tijdens de oplaadbeurt. Tijdens het opladen, dat een kleine 1,5 uur in beslag neemt, brandt er een klein rood ledje, dat uitgaat als de batterij weer helemaal op volle sterkte is.
Joyetech eGo ONE
• Online prijs € 53,95
• Batterij 1.100 mAh
• Variabel wattage?
• Variabele luchtinlaat?
• Inhoud tank 1,8 ml

Toch hebben we wel een punt van kritiek. Net als bij bijna alle e-sigaretten met een clearomizer, is het bijvullen van de e-vloeistof bepaald geen sinecure. Een naaldflesje is hierbij eigenlijk onmisbaar en zelfs dan is het nog goed opletten. Maar, zoals gezegd; dit is geen specifiek eGo ONE-probleem en met een beetje goede wil en voorzichtig te werk gaan, is het uiteindelijk ook wel te doen. Vervelender is het echter dat tijdens het gebruik heel moeilijk is te bepalen hoeveel e-liquid er op een gegeven moment nog in de tank zit. Weliswaar zijn er daarvoor drie keer drie kijkvenstertjes aangebracht, maar deze bieden absoluut geen goede inkijk en het blijft dan ook vaak maar een beetje gokken of de ONE moet worden bijgevuld. Jammer…
CONCLUSIE

De allernieuwste telg in het e-sigaret assortiment van Joyetech, de eGo ONE, is volgens de makers “The ONE Device For EveryONE”. Daar spreekt zelfverzekerdheid uit, maar zo’n boude uitspraak is voor iedere reviewer toch reden extra kritisch te zijn. Gelukkig heeft Joyetech z’n hand hiermee echter niet overspeeld. De ONE is namelijk echt een uitstekende elektronische sigaret voor zowel de beginnende als ook de meer gevorderde damper. En dankzij de unieke keuzemogelijkheid uit twee heel verschillende coils, kan de eGo ONE voor zowel de long- als de mond-inhaler een zeer goede keuze zijn.

Punt van kritiek is de slechte inkijk in de e-vloeistof tank. Het is werkelijk heel lastig het resterende niveau e-liquid goed te bepalen en dat leidt tot onnodig vaak bijvullen of, veel erger, het droog komen te staan met een uiterst vervelende dryhit als gevolg. Jammer en hopelijk iets waar Joyetech nog iets aan gaat doen.

Categorieën Review