Startset Justfog Q16 ProBen je een startende damper en op zoek naar een e-sigaret om mee te beginnen, dan kan je eigenlijk niet om de Justfog Q16 Pro heen. De opvolger van de ‘gewone’ Q16 (sinds 2018 op de markt) is in de zomer van 2019 geïntroduceerd en medio 2020 is Justfog nog met een kleine update gekomen van hun paradepaardje.

De Q16 Pro van Justfog is wat ons betreft de ideale keuze voor iedere startende damper; het Mouth-to-Lung-apparaat is zeer eenvoudig in gebruik en komt qua ervaring dicht in de buurt van het traditioneel roken van tabak. Daarnaast zijn de vervangings-onderdelen zoals de coils van uitstekende kwaliteit en bovendien zeer betaalbaar. Dit maakt deze e-sigaret zeker ook een uitstekende optie voor de elektronische roker met al wat meer ervaring!

Deze e-sigaret kopen?

Justfog Q16 Pro-startset (€ 31,50)
Justfog 14/16-serie Organic cotton Coils (€ 7,89; vijf stuks).

De Q16 versus de Q16 Pro

Het grootste verschil tussen de eerste Q16 en de nieuwe Q16 Pro is dat bij de Pro de clearomizer top-fill is geworden. Dat wil zeggen dat de tank nu van bovenaf gevuld kan worden en dat deze voor het vullen dus niet meer van het batterij-gedeelte hoeft te worden losgedraaid. Hierdoor is de kans op lekken een stuk kleiner. Tevens zijn de gebruikte materialen over het algemeen van een iets betere kwaliteit.

Batterij Justfog Q16 Pro

Batterij

De interne batterij van de Q16 Po van Justfog heeft een capaciteit van 900 mAh en beschikt over twee knopjes; één om te vuren (en batterij aan/uit door vijf keer snel drukken) en één om het voltage naar keuze in te stellen op 3.5 Volt, 3.8 Volt, 4.1 Volt of 4.4 Volt. Opladen doe je met behulp van de micro-USB-kabel die standaard wordt meegeleverd in de startset.

Daarnaast bevindt zich op de batterij een led-lampje die als indicator dient voor de batterij-capaciteit die op dat moment nog resteert. Daarbij gelden de volgende kleuren en waarden:

  • LED-licht brandt wit: batterij 65 tot 100% opgeladen;
  • LED-licht brandt blauw: batterij 30 tot 65% opgeladen;
  • LED-licht brandt rood: batterij 0 tot 30% opgeladen.

Het LED-lichtje gaat tenslotte nog iets feller rood branden als het 0-punt echt bijna bereikt is.

Batterij-led Justfog Q16 Pro

De Q16 Pro-batterij is ook los te bestellen: Justfog Q16 Pro – Batterij (€ 23,50).

Clearomizer Justfog Q16 Pro

Clearomizer

De clearomizer van de Q16 Pro heeft een capaciteit voor maximaal 1,9 ml e-liquid en is dus zoals eerder vermeld bij deze Pro-versie top-fill. Dankzij een airflow-ring die zich aan de onderzijde van de clearomizer bevindt, kun je helemaal zelf instellen hoeveel lucht er wordt meegezogen tijdens het dampen. Aan de bovenzijde vindt je een verwisselbaar 510-formaat mondstuk, ook wel driptip genoemd.

Ook de clearomizer kun je los bestellen: Justfog Q16 Pro – Clearomizer (€ 11,49).

Coils

In de clearomizer dien je gebruik te maken van de 14/16-serie Organic cotton Coils (€ 7,89 per 5 stuks) van Justfog. Deze zijn beschikbaar met weerstanden van 1,6 ohm of 1,2 ohm. De eerstgenoemde wordt standaard meegeleverd in de startset en zal voor de meesten een goede Mond-naar-Long (MTL)-weerstand zijn.

Afhankelijk van het gebruik gaat een coil een aantal weken mee en dient vervangen te worden als de smaak minder wordt of wat verbrand begint te smaken.

Coils Justfog Q16 Pro

Inhoud startset

De Justfog Q16 Pro-startset bevat de volgende onderdelen:

  • Justfog Q16 Pro 900 mAh batterij (1x);
  • Justfog Q16 Pro 1,9 ml tank/clearomizer (1x);
  • Justfog Q16 Pro 510-formaat driptip (1x);
  • Justfog 1.6 Ohm coil (1x);
  • micro-USB-kabel (1x);
  • Gebruikershandleiding (1x).

Voor details, bekijk ook deze video:

Categorieën Uitgelicht