LET OP: onderstaande is onze selectie van de beste e-sigaretten van 2019. Inmiddels hebben we een nieuwe voor 2020, ‘Top 2020; de beste e-sigaretten van dit moment‘, die regelmatig wordt bijgewerkt!.

Op zoek naar de beste e-sigaret die op dit moment beschikbaar is? Logisch, want de e-sigaret is niet meer weg te denken anno 2019. Sinds 2011 wint de elektrische sigaret voortdurend terrein ten opzichte van de reguliere sigaret en velen overwegen om te gaan dampen en dus over te stappen naar het elektrisch roken.

Op deze website vind je alle relevante informatie die je als damper of damper in spé zou moeten weten. En binnenkort kun je hier ook gewoon je favoriete apparaten, e-liquids en accessoires bestellen. Daarom is het niet meer dan logisch dat wij ook met een lijstje komen van de meest populaire elektrische sigaret modellen van het jaar 2019. Zodat de keuze wat eenvoudiger wordt…

Meest populaire e-sigaret

Natuurlijk wil je niet zomaar een elektrische sigaret; je wilt de allerbeste e-sigaret die er is. En al is dat lastig in verband met persoonlijke voorkeuren, wij gaan je daarbij helpen.

In elk geval is het als beginnende damper aan te raden eerst een e-sigaret startset te kopen. Je hebt dan een complete set en kunt direct aan de slag. We hebben daarvoor top 10-lijstjes samengesteld van in elk geval de meest populaire modellen in Nederland, gebaseerd op cijfers van 2019. En de verwachting is dat dit wel even zo blijft, al zullen we het niet laten om in de loop van volgend jaar weer een nieuwe, nog actuelere lijst voor je samen te stellen.

Uiteindelijk komen we uit op twee lijstjes; eentje voor beste Mouth-To-Lung (MTL) e-sigaret en een tweede voor beste Direct-Lung (DL) subohm sets. Zo hoef je niet het hele internet af te struinen op zoek naar de beste modellen. We hebben tientallen modellen bij verschillende leveranciers vergeleken en zo de beste keuzes bepaald. We mogen dan niet de consumentenbond zijn, we helpen je wel graag op weg ;-).

Top 10 MTL 2019

De Top 10 van beste MTL e-sigaretten voor de echte beginner in 2019 bestaat wat ons betreft uit:

 1. Justfog Q16 e-sigaret
 2. Justfog Q16 C starterset
 3. Innokin Jem starterset
 4. Geekvape Bident POD
 5. Smok RPM40 POD e-sigaret
 6. Innokin Kroma A Zenith
 7. Smok Priv M17 starterset
 8. Smok Novo POD starterset
 9. Innokin EQ starterset
 10. Smok Nord Pod MTL kit

Duidelijk is dat in dit rijtje slechts een beperkt aantal dezelfde, bekende merken staan. Niet heel verwonderlijk, want deze merken hebben in het verleden hun sporen in de dampwereld meer dan verdiend. Dit wil zeker niet zeggen dat een ander merk elektrische sigaret niet goed zou zijn. Er worden anno 2019 geen slechte e-sigaretten meer verkocht; er bestaan alleen nog slechte voorlichting en slechte adviezen.

Update september 2019:

 • Onlangs is de Smok Nord 1100 mAh op de markt gekomen. Deze werkt met vervangbare coils in verschillende weerstanden waardoor de set zowel voor subohm-dampen als ook voor MTL-dampers zeer geschikt is. Het betreft een POD-systeem maar zou, vanwege de mogelijkheid in de POD de coils te kunnen vervangen, ook als een complete AIO-set gezien kunnen worden.
 • Vanaf september beschikbaar: de Justfog Q16 Pro startset. Een nieuw ontwerp van de ‘gewone’ Q16-serie, maar dan met een tankje dat van bovenaf gevuld kan worden. Echt een aanrader!
 • Voor de DL’ers en Subohmers is er ook een nieuwtje, namelijk de Eleaf iStick RIM. Deze is uitgevoerd met de MELO 5 clearomizer, een uitbreiding op de Melo4 tank met onder andere twee nieuwe soorten coils.
 • En tenslotte de nieuwste update: de SMOK RPM40 POD, een volledig instelbare POD welke tot 40W kan worden ingesteld. De smaak is er erg op vooruit gegaan. Er is niet meer te merken dat de POD van PVC is. Er kan zowel DL als MTL mee gedampt worden.

Top 10 DL subohm 2019

En dan, zoals beloofd, ook nog een lijstje met de beste, in elk geval meest verkochte subohm-modellen. Dit is wel wat lastiger omdat we daarvoor navraag gedaan hebben bij enkele gebruikers. We kwamen tot de conclusie dat veel modellen vaak dezelfde clearomizer gebruiken, maar dan in combinatie met een andere set. Het gaat dan om de Eleaf Ello tank, of een variant hiervan.

Onze top 10 DL voor subohm-sets 2019:

 1. Eleaf iStick PICO 75W + Melo3 tank
 2. Eleaf iStick Pico S Ello Duro tank
 3. Eleaf iStick Nowos + Ello Duro tank
 4. Smok RPM 40 POD e-sigaret
 5. Geek Vape Bident POD
 6. Vaporesso Revenger + NRG mini tank
 7. Eleaf Tessera + Ello TS tank
 8. Aspire Reax Tigon set
 9. Eleaf iStick RIM + Melo 5
 10. Smok G-Priv 2 Luxe edition + TFV12 Prince tank

Kanttekening: de NRG tank is compatibel met de HW coils die bij de Ello tank horen. Wellicht dat het gebruik van deze coils het eindresultaat beïnvloed heeft.

Persoonlijk

Natuurlijk kan het zijn dat je een heel andere e-sigaret hebt die goed op je behoeftes aansluit. Laat je dan vooral niet ompraten door dit lijstje, want één ding staat voorop; dampen is en blijft een heel persoonlijke keus waarbij persoonlijke voorkeuren heel belangrijk zijn. Juist doordat het dampen zo veelzijdig is en zoveel meer opties biedt dan roken, is het meer dan een hobby.

Er worden immers niet voor niets honderden modellen e-sigaretten gemaakt en duizenden smaken e-liquid. Zo kan iedereen zijn of haar eigen weg volgen. Deze lijst is alleen een overzichtje om instappers in elk geval een klein beetje richting te kunnen geven zodat ze geen model E-sigaret kopen waar ze op stuk lopen en daardoor aan de gewone sigaret blijven hangen. Alles op deze site is bedoeld mensen te helpen bij hun poging om voor eens en altijd afscheid te kunnen nemen van de tabakswinkel.

LET OP: onderstaande is onze selectie van de beste e-sigaretten van 2019. Inmiddels hebben we een nieuwe voor 2020, ‘Top 2020; de beste e-sigaretten van dit moment‘, die regelmatig wordt bijgewerkt!.
Categorieën Uitgelicht