Natuurlijk, elektronisch roken is stukken minder schadelijk voor je gezondheid dan het roken van tabak. Maar voor veel mensen is er nog een heel andere belangrijke reden waarom men wil overstappen van de a-sigaret op de e-sigaret. Je kunt er namelijk flink mee besparen! Wat e-roken precies kost, is van veel factoren afhankelijk, maar je voordeel ten opzichte van gewoon roken loopt al snel enorm op!

Wat je precies kunt besparen, is voor iedereen verschillend. Hoeveel rook je op dit moment bijvoorbeeld en welk merk e-sigaret kies je uiteindelijk als vervanger van je tabakssigaret? We zullen het hier eens op een rijtje zetten aan de hand van de praktijk. Mijn praktijk; een stevige Drum-roker die sinds september 2013 is overgestapt op de e-sigaret van Green Smoke.

Kosten A-roken
Allereerst, wat was ik kwijt toen ik nog verschillende keren per uur mijn shaggie draaide? Op het laatste pakje Drum Classic (Half Zwaar) 50 gram dat ik kocht en dat nu al bijna een jaar ongebruikt op de plank boven mijn bureau ligt te verstoffen, staat een prijs van € 8,20 vermeld. En, nu even eerlijk zijn, daar had ik er toch zeker drie per week van nodig. En daar komt nog grofweg een euro of zo per week bij voor Mascotte vloei. Schade per week: € 25,60, wat neerkomt op een totaal bedrag per jaar van € 1.331,20! Ook goedemorgen!

Kosten E-roken
De kosten van elektronisch roken dan nu. Voor het bepalen van een reëel jaarbedrag nemen we de aanschaf van een starterskit mee. Ik kocht toentertijd een Green Smoke Pro Kit die je op dit moment (met onze standaard 10% korting, gratis verzending) kunt kopen voor een bedrag van € 76,49. Daar komen dan vanzelfsprekend de cartomizers nog bij.

Grofweg gebruik ik één cartomizer per 1,5 dag, wat dus neerkomt op 244 stuks per jaar. Met de starter kit ontving ik er al 10, dus moet ik er op jaarbasis nog 234 aanschaffen. Ik doe dat standaard met kwantum korting door in één keer 16 pakjes met in totaal 80 cartomizers te bestellen. Inclusief korting kosten die mij dan € 2,02 per stuk. Per jaar ben ik daarvoor dus € 472,68 kwijt, waarmee de totale jaarkosten voor elektronisch roken in mijn geval dus op € 549,17 (de starterskit plus de cartomizers) uitkomen. Een besparing ten opzichte van gewoon roken van € 782,03, of te wel bijna 59%! Nogmaals een hele goedemorgen!

Als we deze berekening herhalen voor iemand die per dag een pakje Malboro á € 6,- rookt en er daarbij nu eens vanuit gaan dat hij/zij na overstappen één cartomizer per dag wegdampt, zijn de bedragen als volgt:

Jaarprijs a-roken: € 2.190,00
Jaarprijs e-roken: € 793,59
Besparing: € 1.396,41 (bijna 64%!!!)

Besparen
Het zal duidelijk zijn dat er naast je gezondheid nog iets fors kan profiteren van de overstap naar de e-sigaret: je portemonnee! En al is het natuurlijk afhankelijk van je eigen persoonlijke situatie hoeveel je precies zal besparen, een voordeel van minstens 50% moet toch voor bijna iedereen wel haalbaar zijn. Zeker als je gebruikmaakt van onze kortingscode bij verschillende merken. Maak hieronder je keuze en profiteer!

Categorieën Voordeel