E-sigaret site Nederland

E-liquid / e-vloeistof; de brandstof voor je e-sigaret

E-liquid / e-vloeistof; de brandstof voor je e-sigaret

E-liquid

Door Sandra de Wijs
op woensdag 6 april 2016

De basis, zeg maar gerust de 'brandstof' voor je elektronische sigaret wordt gevormd door de zogenoemde e-liquid of e-vloeistof. Dit is een vloeistof met daarin verschillende stoffen waarvan bij iedere inhalering van de e-sigaret een deel verdampt en vervolgens wordt opgezogen door de e-roker. De liquids zijn er van vele merken, in enorm veel verschillende smaken en met diverse percentages nicotine.

Het aantal verschillende merken e-liquid neemt nog steeds bijna dagelijks toe. In ons land bekende en veel-verkochte vloeistoffen zijn bijvoorbeeld die van Liqua, Millers Juice, Flavourtec, VaporLinQ, ZenSations, Good Life Vapor, Inawera, Dekang en Halo. En de hoeveelheid smaken die je kunt krijgen is bijna oneindig; er zijn merken die meer dan 100 verschillende in het assortiment hebben! Over het algemeen worden deze onderverdeeld in drie hoofdgroepen: tabak-smaken, fruit-smaken en overige smaken.

Ingrediënten
Aan e-liquids worden vandaag de dag steeds strengere eisen gesteld voor wat betreft de productie, de ingrediënten en samenstelling. En vrijwel alle vloeistoffen zijn samengesteld op basis van dezelfde stoffen. Deze hoofdingrediënten zijn:

De precieze samenstelling van de vloeistof is naast smaak ook bepalend voor de throathit of flash/gier (het gevoel in de keel als je inhaleert) en de hoeveelheid damp ('rook') die wordt geproduceerd bij iedere trek.

Nicotine
Zoals hierboven al aangegeven kun je zelf bepalen hoeveel nicotine je in je e-liquid wilt hebben. Afhankelijk van je voorkeur kunt je kiezen uit:

liquid, de, brandstof, voor, je, sigaret

Snelle links
(advertenties)

Advertentie: De nieuwe V(apour)2 cigs
Advertentie: De eerste
Start hier met adverteren en bereik je doelgroep optimaal!