E-sigaret site Nederland

Review KangerTech EMOW e-sigaret startset Beoordeeld door Nick van Leeuwen op . Tot nu toe hebben we op deze website alleen tests gepubliceerd van A-sigaret look-a-likes. E-sigaretten dus die qua grootte en vorm erg lijken op traditionele t... Wie als redelijk gevorderde e-roker op zoek is naar een goede, betrouwbare e-sigaret die op vele manieren op de eigen voorkeuren is af te stellen, hoeft niet moeilijk te doen. De EMOW van KangerTech is van uitstekende kwaliteit en biedt uitgebreide mogelijkheden. De krachtige en langwerkende batterij met variabele voltage (3,7 - 4,2 - 4,8 Volt) en de Kanger Aerotank MOW clearomizer met uitstekende Bottom Dual Coils (BDC) en zeer praktische Airflow Control techniek zorgen voor dikke damp en een prima smaakbeleving. De Kanger EMOW startkit die we voor deze review bekeken bevat alles om direct aan het dampen te gaan. De set is niet goedkoop (rond € 55,-) maar wat ons betreft toch een van de beste opties als je van A-sigaret look-a-likes wilt overstappen op een clearomizer e-sigaret. Maar ook als je al meer ervaring hebt met dit soort e-sigaretten, is dit een zeer goede keuze. Zonder twijfel een product waaraan je heel lang en heel veel dampplezier zult beleven. Beoordeling: 4,75
Review KangerTech EMOW e-sigaret startset

Review KangerTech EMOW e-sigaret startset

Review

Door Nick van Leeuwen
op maandag 8 december 2014

Tot nu toe hebben we op deze website alleen tests gepubliceerd van A-sigaret look-a-likes. E-sigaretten dus die qua grootte en vorm erg lijken op traditionele tabaksigaretten. Dit keer gaan we echter een stapje verder met een review van een e-sigaret voor de meer gevorderde damper. Eentje met een grote 1.300 mAh batterij en een clearomizer met een capaciteit voor 1,8 ml e-liquid. We testen de KangerTech Emow startset!

Kangertech
Het Chinese bedrijf Kanger (voluit Shenzhen Kanger Technology, vaak kortweg Kanger ) is inmiddels al weer sinds 2007 actief op de e-sigaret markt en was één van de eerste producenten van elektronische sigaretten waarbij gebruik wordt gemaakt van atomizers en clearomizers. Door een voortdurende focus op innovatie, kwaliteit en veiligheid behoort men tot de meest verkochte merken in Noord-Amerika en Europa. Dit is tevens te danken aan de altijd scherpe prijsstelling van KangerTech-producten als de EVOD, Protank, Aerotank, E-smart en... EMOW.

In deze review focussen wij ons op één van de bestsellers van KangerTech, de EMOW e-sigaret. We doen dit aan de hand van de EMOW starterskit die aan ons ter beschikking werd gesteld door Slimroken.nl, de online speciaalshop voor elektronische sigaretten.

De complete Kanger EMOW startkit, bij Slimroken.nl te koop voor € 54,95 (met gratis verzending), bevat behalve de handleiding de volgende onderdelen:

Op voorhand is nog belangrijk te vermelden dat de KangerTech EMOW volledig voldoet aan de eind november 2014 door Staatssecretaris Van Rijn aangescherpte warenwet met betrekking tot de elektronische sigaret, welke per 15 januari 2015 van kracht wordt.

Kanger EMOW VV batterij
Allereerst meer details over de in de EMOW-set meegeleverde batterij. Zoals gezegd betreft dat een exemplaar met een forse capaciteit van 1.300 mAh voor vele uren damp-plezier. Deze krachtbron is voorzien van een 510 (binnendraad) én een eGO (buitendraad) aansluiting en kan daarmee probleemloos op heel veel standaard clearomizers worden geschroefd. Het geheel heeft een lengte van 99 mm, een doorsnede van 16 mm en weegt ongeveer 46 gram.

Bijzonder aan de batterij is dat deze is voorzien van zogenoemd Variabel Voltage (VV) mogelijkheden. Dat wil zeggen dat je het afgegeven voltage zelf kunt beïnvloeden. Je doet dat door het aan/uit-knopje op de batterij drie keer snel (binnen een seconde) achter elkaar in te drukken. Dit resulteert dan achtereenvolgens in een voltage van 3,7 v (lichtring rond knopje kleurt rood), 4,2 v (groen licht) of 4,8 v (wit licht). Simpel gezegd kun je er daarbij vanuit gaan dat hoe hoger de waarde, hoe warmer de gloeidraad in de clearomizer wordt en dus hoe meer damp er wordt geproduceerd. De batterij kan overigens aan en uit worden geschakeld door hetzelfde knopje in twee seconden vijf keer in te drukken.

Kanger Aerotank MOW clearomizer
Het tweede EMOW-deel is een heldere (clear) atomizer, oftewel clearomizer; de Kanger Aerotank MOW. Deze is op zijn beurt weer opgebouwd uit vier onderdelen: 1. de basis, 2. het verwarmingselement (coil), 3. de tank en 4. het mondstuk (510 driptip). Er wordt gebruik gemaakt van de in het voorjaar 2014 geupgrade Bottom Dual Coils (BDC) van Kanger, standaard van 1.5 Ohm. De tank van Pyrex glas is geschikt voor ongeveer 1,8 ml e-liquid. De complete clearomizer heeft van basis tot het puntje van het mondstuk een lengte van 64 mm en weegt (volledig gevuld) zo'n 38 gram. Daarmee meet de gebruiksklare Kanger EMOW e-sigaret, met de clearomizer op de batterij geschroefd, een lengte van 152 mm met een totaalgewicht van 84 gram.

Ook bij dit onderdeel van de Kanger EMOW zoomen we even in op een speciale eigenschap. Deze MOW-clearomizer is namelijk standaard voorzien van zogenoemde Airflow Control techniek waarmee je de hoeveelheid lucht die meekomt tijdens het nemen van een trekje op je persoonlijke voorkeuren kunt afstemmen. Daartoe is de clearomizer-basis voorzien van vijf openingen die je door draaien aan een ring één voor één afsluit met als gevolg dat de luchttoevoer steeds verder wordt beperkt.

De praktijk
Tot zo ver de theorie, tijd voor daadwerkelijk gebruik. Want al de op papier mooie snufjes moeten natuurlijk wel leiden tot een betere dampervaring. En we worden gelukkig niet teleurgesteld; de EMOW is in de praktijk een geweldig apparaat waarbij de prima Dual Coil van Kanger zorgt voor veel damp en het optimaal ervaren van de smaak van je favoriete e-liquids. Heel enthousiast ben ik ook over de instelbare airflow. Persoonlijk houd ik van het aanzuigen van zo min mogelijk lucht en heb ik dus slechts één gaatje open staan, maar wie wat meer flow fijner vindt, draait gewoon een paar openingen meer vrij. Echt super handig. De krachtige batterij is voor mij genoeg om een hele dag lekker door te dampen. En de verschillende voltages geven de te verwachten resultaten: van voldoende damp bij 3,7 v tot een duidelijk merkbare forse toename in dampvolume bij 4,8 v.

Na de aanschaf van de door ons geteste starterset kun je je verzameling verder uitbreiden met los verkrijgbare extra batterijen om nooit onverwachts zonder te zitten. Daarbij moet je rekenen op een prijs van een kleine € 30,- per stuk. En ook de Aerotank clearomizers zijn los te koop in diverse fraaie kleuren als zilver, blauw, cherry, paars en rood en kosten rond de € 19,- per stuk. Handig om altijd verschillende smaken e-liquid klaar te hebben staan en deze goed uit elkaar te kunnen houden.

Coils
Tenslotte dien je rekening te houden met het feit dat de coil met enige regelmaat vervangen moeten worden. Hoe vaak dat is, is natuurlijk afhankelijk van je dampgedrag en ook het gebruikte voltage van de batterij, maar na drie tot zes weken zul je merken dat de coil minder gaat presteren en het dus tijd is een nieuwe te plaatsen. In de startset worden vijf stuks extra meegeleverd; daarna kun je nieuwe coils aanschaffen voor minder dan € 10,- per vijf stuks. Voor de Aerotank zijn overigens ook 1,8 Ohm coils te krijgen en dat geeft je in combinatie met het variabele voltage nog meer instelmogelijkheden en vrijheid.

Kritisch punt bij dit soort e-sigaretten blijft altijd toch het vullen van de tank met e-liquid. Dat zonder knoeien doen is vaak geen sinecure en daarop is ook de EMOW helaas geen uitzondering. De ruimte rond de centerpin is niet erg groot en het bijvullen dient heel behoedzaam te gebeuren. Ik zou iedereen dan ook aanraden gebruik te maken van naaldflesjes. Die zijn online overal gelukkig voor een klein prijsje te bestellen en maken het vullen een stuk eenvoudiger. En als we toch even kritisch zijn: het metale mondstuk, de driptip, is na een tijdje niet gebruiken erg koud aan de lippen.

KangerTech EMOW
• Online prijs € 54,95
• Batterij 1.300 mAh
• Variabel voltage?  (3,7 - 4,8 v)
• Variabele luchtinlaat?  
• Inhoud tank 1,8 ml

Aanbieding
Wie nu een KangerTech EMOW startset koopt bij de webshop Slimroken.nl, ontvangt drie flesjes Millers Juice Silverline e-liquid gratis. Voor alle details over hoe je dit voordeel ter waarde van € 8,85 binnenhaalt, kun je terecht op de pagina ‘Kortingscodes SlimRoken.nl’.

CONCLUSIE

Wie als redelijk gevorderde e-roker op zoek is naar een goede, betrouwbare e-sigaret die op vele manieren op de eigen voorkeuren is af te stellen, hoeft niet moeilijk te doen. De EMOW van KangerTech is van uitstekende kwaliteit en biedt uitgebreide mogelijkheden. De krachtige en langwerkende batterij met variabele voltage (3,7 - 4,2 - 4,8 Volt) en de Kanger Aerotank MOW clearomizer met uitstekende Bottom Dual Coils (BDC) en zeer praktische Airflow Control techniek zorgen voor dikke damp en een prima smaakbeleving.

De Kanger EMOW startkit die we voor deze review bekeken bevat alles om direct aan het dampen te gaan. De set is niet goedkoop (rond € 55,-) maar wat ons betreft toch een van de beste opties als je van A-sigaret look-a-likes wilt overstappen op een clearomizer e-sigaret. Maar ook als je al meer ervaring hebt met dit soort e-sigaretten, is dit een zeer goede keuze. Zonder twijfel een product waaraan je heel lang en heel veel dampplezier zult beleven.

Batterij met variabele voltage; Dual coils; Airflow Control techniek; Damp en smaak

Bijvullen e-liquid; Koude driptip

Review, e-sigaret, Kanger, Kangertech, EMOW, startset, clearomizer, dampen

Snelle links
(advertenties)

Advertentie: De nieuwe V(apour)2 cigs
Advertentie: De eerste
Start hier met adverteren en bereik je doelgroep optimaal!